Tietoja minusta

Oma kuva
Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Liivatteeton vanukasvadelma-juustokakku

Sain eilen kuningasidean alkaa tehdä juustokakkua puoli kymmeneltä illalla... Ja se puoli kymmenen oli tarpeeksi liian myöhään, koska tajusin kaadettuani kerman vatkauskulhoon, että meillä mitään liivatetta ole lähimaillakaan. Äiti kävi kuitenkin penkomassa Ullan kaappeja ja kuinka ollakaan, sieltä löytyi liivatetta.
Jotenkin jäi kuitenkin kiehtomaan ajatus kerrankin liivatteettomasta kakusta, koska kaikkihan sitä liivatetta ei tosiaan syö (...ihme porukkaa, no ei :D). Lähin taas vaihteeksi ihan kokeilupohjalta ja lopputulos oli mielestäni aika mallikas.

Kakku muistuttaa paljon äitienpäiväkakkua pohjan ja vadelmien takia, mutta lisänä tässä on vanukasta (joka maistuu tässä taivalliselta) ja mascarponea. En voi varmaan koskaan ylistää mascarponea tarpeeksi. Se ihanan kermainen ja täyteläinen maku.......................! :D

Ja lisäksi ihan järkyttävän helppoa, liivatteen kanssakin voi tehdä jos epäilee omia hyydyttämistaitojaan :D. Ilman liivatetta kakku on toki "hauraampaa" eikä sitä leikatessa tule välttämättä aluksi mitään mallisiivuja. Jos teen tämän joskus isompaan vuokaan (ja jotain oikeaa tilaisuutta varten) laitan kyllä hieman liivatetta ihan silläkin varjolla että  ei sitten varmasti lahoa käsiin tai mitään :D

 Pohja:
½ pakettia Danielakeksejä
(tai dominoja, Danielat on paremmin murskautuvia)

Täyte:
2dl kuohukermaa
1 prk mascarponea
1 prk jacky suklaavanukasta
½ - 1dl vanilijakreemijauhetta
1 pieni pakasterasia vadelmia

Ohje on siis varsin simppeli. Murskaa keksit ja tee niistä irtopohja (tai pohjattomaan) vuokaan pohja. Vaahdota kerma, lisää mascarpone ja vatkaa vatkaimella sekaisin. Lisää suklaavanukas (tai mikä tahansa muu vanukas. Toffeekin voisi sopia tähän aika mehevästi) ja vatkaa taas sekaisin. Sitten lisää vanilijakreemijauhetta sen mukaan, miltä täyte näyttää. Se saa olla aika jämäkkää meinaan. Mulla meni ehkä hieman yli puoli desiä, en mitannut tarkasti. Lisää vadelmat ja laita takaisesti vuokaan. Oli tarkkaa hommaa, että meni tasaisesti reunoille.

3 kommenttia:

  1. oli taivaallisen, ihanan makuista. ei kaivannut liivatetta. pohja murea ja täyte suussa sulavaa

    VastaaPoista
  2. Sekoititko vanilkakreemijauheen veteen ohjeen mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vaan suoraan täytteen sekaan, en siis tee siitä erikseen mitään "kreemiä" :)

      Poista