Tietoja minusta

Oma kuva
Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Paprikatonnikalapiirakka

 Hetken mielijohteesta alkoi tehdä mieli piirakkaa, tonnikalapiirakkaa. Tonnikalaa alkoi tehdä mieli ehkä Aarnin synttäribileiden jälkeisenä aamuna tietyistä syistä, mutta sinnittelin ja säästin piirakan tekemisen vasta eiliselle. Ja kuten kuvista voitte huomata, se on hyvää.... En nimittäin kerennyt ottamaan edes kuvia piirakan ollessa kokonainen :D Suolaisia piirakoita voisi vetää loputtomiin, koska ne on yksinkertaisesti t a i v a a l l i s i a. Ja tässä nyt onnistuu ihan epäjauhopeukalokin, kunhan osaa käyttää veistä leikkaamiseen. Pohjan ohjeen lainasin Kinuskikissan ensimmäisestä vastaan tulevasta suolaisesta piirakasta, mutta muu on täysin omasta päästä.
pohja:
150g margariinia
3dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
½tl suolaa
½dl kylmää vettä

täyte:
½ punaista, keltaista ja vihreää paprikaa
tyhmemmille huonoälyisemmille tiedoksi: siis yhteensä 1,5 paprikaa
1 pieni sipuli
1 tomaatti
oliiviöljyä paistamiseen
100g tomaattipyrettä
1 prkl tonnikalaa
mustapippuria
paprikamaustetta
currya
suolaa

200g ranskankermaa
100g yrttituorejuustoa
1 muna
juustoraastetta

Yhdistä jauhot ja suola, nypi joukkoon rasva ja lopuksi lisää vesi - sekoita nopeasti (tai no saa hitaamminkin). Painele piirakkavuokaan. 

Pilko paprikat ja tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sipuli renkaiksi. Paista kohtuullisessa oliiviöljymäärässä sen verran, että tomaattien vesi haihtuu hieman. Lisää tomaattipyree, mausteet ja tonnikala. Hämmennä ja sekoita, jotta täytteestä ei tulisi liian nesteinen. Ota pois liedeltä vähän jäähtymään. Täytteen jäähtyessä sekoita ranskankerma, tuorejuusto, muna ja juustoraaste sekaisin. Kaada täyte vuokaan ja laita päälle ranskankermasörsseli ja uuniin 200 asteeseen reiluksi puoleksi tunniksi ja hyvää tulee. Ainakin minun mielestäni.

Lisäksi uskaltaisin väittää, että jopa hiemaan parempaa enemmän kylmänä kuin lämpimänä. Ei kuitenkaan niin kylmänä että lusikka ei pysty leikkaamaan taikinaa :D Kannattaa siis antaa jäähtyä kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti