Tietoja minusta

Oma kuva
Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

lauantai 24. syyskuuta 2011

Värikäs kinkkupiirakka

Jihuu, Ensimmäinen varsinainen ruoka täällä! Tästä on hyvä aloittaa. Olen päättänyt, että jos ja kun vaihekuvia tänne ohjeisiin tulee, niin ihan ensimmäisenä on aineet ja sitten vaihekuvien alla selostus, että miten minkäkinlaisen systeemin saa aikaan. Ps. Koko päivän kuvasin tuota yhtä ja ainoaa otsikkokuvaa, ja no ehkä se kannatti, koska mä ainakin tykkää tosipaljon tuosta! :) Mitäs te tykkäätte?
 Pohjaan:
1 dl Emmental juustoraastetta
2 dl täysjyväohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
100g rasvaa
½ dl vettä

Täyte:
½ vihreä paprika
½ punainen paprika
4 salottisipulia
200g kinkkusuikaleita
1 pieni purjo
200 g Makea ja tulinen -rahkaa
1½ dl Emmental juustoraastetta
½ dl kermaa
paprikaa
yrittisuolaa
pippurisekoistusta
oreaganoa
currya

 Sekoita jauhot ja juustoraaste sekaisin, lisää pehmeä voi (koska jos se on kovaa, taikinan tekeminen voi olla vaikeaa) Nypi taikina sekaisin, nypi niin kauan, kunnes taikina näyttää muruiselta ja jauhot ovat sekoittuneet voihin. Lisää vesi, sekoita ja muotoile taikinaköntistä pallo. Painele pallo voideltuun vuokaan. (Mulla taikinaa tuppaa olla aina liian vähän, mutta kun tarpeeksi kauan jaksaa sitä levittää niin kyllä se ihan hyvin riittää. Jos haluaa kattoo onko se levitetty tasaisesti vuokaan, nosta vuoka ikkunaavasten ja katso paistaako valo tasaisesti läpitte)
 Pilko paprikat ja sipulit pieniksi ja paista niitä paistinpannussa niin, että sipuli pehmenee. Mausta currylla ja paprikalla. Pilko purjo. Kaada kulhoon kinkut, paistetut paprikat ja sipulit, pilkottu purjo, rahka, juustoraaste ja kerma. Sekoita ja mausta mausteilla. (Minä en sitten IKINÄ mittaa mausteita mitoilla, vaan silmillä joten kestäkää se :D) Ripottele päälle vielä vähän juustoraastetta, jos sinusta tuntuu että sitä ei vieläkään ole tarpeeksi :D
 Paista uunissa 200 asteessa n. 25minuuttia. Voin kertoa, että kyllä tuoksui ihanalta kun mä otin tän uunista pois. Luulen, että paranee kylmetessään, mutta maistui hyvältä myös lämpöisenä. Varoitan sitten että tossa on todellakin Makea ja tulinen rahkaa, joka siis tuo oikeasti "tulisuutta", ja jos ei tulisestä tykkää niin laittakaa sitä uuttaa saman sarjan Yrtit -rahkaa, ehkä vähän vähemmän tulista. No mutta joo :) Kiitos ja näkemiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti