Tietoja minusta

Oma kuva
Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Omenasuklaapötkö Isälle

 Hyvät isänpäivät vaan kaikille isille. Meidän isä sai lintukirjan ja pötkön. Äiti pyysi mua tekeen jonkunlaisen kakun, ehdotti jotain kääretorttua. Mä vihaan kääretorttuja ylikaiken, ne on ärsyttävän vaikeita ja epämääräsiä. Kääretorttu vaihtui päässäni kääretorttupötköön, jota ei ole siis kääritty kuin kääretorttua vaan siitä on tehny kakku leipävuokaan. Illalla vähän pelotti tätä tehdessäni, että pysyykö noi täytteet tuola, kun liivatetta en laittanu, mutta hyvin ne kuitenkin siellä pysyy. Onneks täytteet oli sellasta jämäkkää tavaraa :D 


Kääretorttu
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Täytteet
Täyte1.
200g Appelsiiniskokantti suklaata
1dl kermaa
½ prk maitorahkaa

Täyte2.
1 prk Vanilijarahkaa
n. 1 omena
1dl kermaa
Siirappia
Voita

Täytteet on simppeleitä. Suklaa sulatetaan ja joukkoon lisätään maitorahka ja vatkattu kerma. Sulata suklaa supervarovasti, koska se on appelsiiniskrokanttia. Kannattaa aina maistaa ja lisätä esim sokeria. Ite en lisänny kumpaakaan, koska ainekset oli jo ennestään makeita.
 Toisessa täytteessä sekoita vatkattu kerma ja rahka sekaisin. Kuutioi omenat ja laita ne pannulle, jossa on hieman siirappia ja voita (varmaan rkl molempia, en tiedä kun ei tuollaista mitata). Kun omenat on hetken paistuneet, lisää vähän kanelia ja kardemummaa. Anna karamellisoitua ainakin 5minuuttia. Jäähdytä hieman ja lisää kermarahka seokseen.

 Koristelut on sitten taas vaihteeks mun spesiaaleja. Reunat on ihan normaalit, mutta päällä vähän villiinnyin. Halusin kokeilla vähän kaikenlaista. Kaikenkaikkiaan meni joku 3dl kermaa pursotuksiin. Tiedän, toi on tosta päältä vähän tommonen, epätasanen vaikka kuinka yritin. Olisin voinu panostaa tohon päälliseen ekana vähän enemmän, mutta en tienny että jätän sen kokonaan ilman mtn lisähärpäkkeitä. Noh, ehkä me kestetään tämä :D

1 kommentti: