I'm back! Anteeksi koulukiireet ja se, että pimeä tulee jo niin aikaisin, ettei kuvailusta meinaa tulla mitään. :D Tällä kertaa makean herkun kanssa, josta on muodostunut aika perusherkku meidän perheeseen, koska tämä on niitä ainoita mistä isäkin tykkää. Tosin en tiedä tykkääkö enää kun tätä on hieman muunneltu alkuperäisestä mutta nooh... En pistä tähän nyt pohjan ohjetta, mutta siis siihen voisi tehdä normi keksipohjan, tai sitten normi kääretorttupohjan. Tässä mun on vähän sovellus joten noh. Älkää ottako mallia... Ja siis alunperin kinuskikissasta otettu, tämä sovellus by: Hanna :D
Täyte:
2 dl kermaa
2 valkuaista
½ purkkia maitorahkaa
3/4 purkkia mascarponea
1/4 dl sokeria
200g Polka-suklaata
4 liivatelehteä
½ dl vettä
Kiille:
2dl maitoa
½ dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
3 liivatelehteä
Tässä alkuun pari huomiokuvaa pohjasta. Ei noissa aineissa mitään, vaan määrissä :D Joten niin. Mutta siis kääretorttupohjan voi suoraan paistaa voidellussa irtopohjavuuassa, erittäin kätevä tapa. Ja koska se irtoaa aina hieman reunoista, ei lopullisessa kakussa pohja juurikaa näy sivuilta, koska täyte peittää sen.2 dl kermaa
2 valkuaista
½ purkkia maitorahkaa
3/4 purkkia mascarponea
1/4 dl sokeria
200g Polka-suklaata
4 liivatelehteä
½ dl vettä
Kiille:
2dl maitoa
½ dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
3 liivatelehteä
Vatkaa kerma ja valkuaiset vaahdoksi. Erikseen, kuten näkyy. Lisää kermavaahtoon vanilijasokeria jos haluat. Itse hukkasin sen kaapin syövereihin, joten sitä ei omastani sitten löydy :D
Sulata suklaa ja kaada sen kermavalkuaisvaahdon joukkooon. Sekoita hyvin sekaisin, koska sitä jää kumminkin pohjalla. Kokemusta on. (Voit toki käyttää vatkainta)
Laita mascarpone ja maitorahka (jos ei mascarponea ole, käytä enemmän maitorahkaa ja maista että tarvitseeko lisää sokeria) erilliseen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Alemmasta kuvasta näet miksi. Mascarponen koostumus ei nimittäin ole mitään maitoa. Ja sen sekoittaminen pelkästään voi olla vaikeaa. Sekoita kylmässä vedessä liuonneet liivatelehdet kiehuvaan veteen ja kaada liivatemömmö muun sekoituksen joukkoon.
Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin. Tee seuraava päivänä kiille. Laita maito, sokeri ja kaakaojauho kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja lisää liuonneet liivatelehdet. Muista siivilöidä kaakaojauhe jottei jää paakkuja. Anna jäähtyä hieman ja kaada sitten varovaisesti kakun päälle. Anna olla tunti vielä jääkaapissa hyytymässä ja that's it! :D
Julkasen tän ohjeen nytten, vaikken ole koko kakkua maistanut :D Mutta tää on pakollinen toimenpide, koska tää blogi on muuten niin kuollut :D Palaan illalla kertoon että miltä tää sit maistu, koska nyt vietän iltaa Kiialla :) Palataan.
Voisin tehä tota.... Toi näyttää niin hyvältä :D
VastaaPoista:D:DD No tee jos himottelee :) Syötiin sitä sillon 12 ja hyväksi todettiin :D
VastaaPoista